Prvi dan v znamenju dobrodošlice

05. October 2011

Ljubljana – Danes, 5. oktobra 2011, se je v Portorožu pričel 18. mednarodni oglaševalski festival nove Evrope Zlati boben, ki bo v štirih festivalskih dneh gostil številne domače in tuje strokovnjake kreativne industrije. Ob 20.30 uri sta bili razglašeni novi imeni, ki krasita Zid slavnih Festivala Zlati boben v Grand Hotelu Bernardin. To sta Jure Apih in Meta Dobnikar, ki sta za svoj dolgoletni trud in doprinos k razvoju Zlatega bobna in  prejela častno mesto v družbi ostalih imen na zidu: Adrian Botan, Ivan Čimburov, Michael Conrad, Jan Mariusz Demner, Jiri Mikeš, Milka Pogliani, Daniel Ružička, Dragan Sakan († 3. 10. 2010), Juraj Vaculik, Vital Verlič, Darek Zatorski in Jarek Ziebinski.

"Jure Apih in Meta Dobnikar sta postavila festival Zlati boben na zemljevid pomembnih in prestižnih festivalov«, pravi ob podelitvi te izjemne časti Barbara Krajnc, direktorica Festivala Zlati boben. »To je priznanje za vsa leta trdega dela, ustvarjanja in razvijanja festivala ter predstavlja izjemno vrednost, ne samo za oglaševalsko stroko v Sloveniji, ampak tudi v mednarodnem prostoru."

Znani so zadnji finalisti tekme 18. Zlatega bobna: sekcije Multi Channel, skupin:
R. Direct campaigns
S. Digital campaigns
T. Events
U. Public relations
V. Innovative campaigns

Finalisti so bili objavljeni danes, 5. oktobra, ob 19.00 na spletni strani Zlatega bobna (www.goldendrum.com).

Danes na 18. Festivalu Zlati boben
Ob 9. uri so na Zlatem bobnu potekale prve projekcije prijavljenih del iz 37 držav, sodelujočih v tekmi Zlatega bobna. Pawel Nizinski, CEO Goodbrand & Company je v svojem predavanju izpostavil pomembnost zavedanja marketinga 3.0 in novih trendov današnjih potrošnikov: da so vedno aktivni, razmišljajo zeleno, želijo preskušati produkte, vedno vključeni, drugače razumejo potrošnjo in so nagnjeni k vsakodnevnemu uživanju življenja. Predavanju je sledila zanimiva debata o pomembnosti poslovne strategije kreativne odličnosti in dela s klienti ter vlogi Berlinske šole kreativnosti, ki jo vodi Michael Conrad, predsednik Berlin School of Creative Leadership, svoja videnja pa so podali gostje Adrian Botan, Chairman of New Europe Creative Council / Executive Creative Director, McCann Romania, Uroš Goričan, Creative Strategist, Saatchi&Saatchi Ljubljana in Lucija Tarbajovska, Co-Founder Brand Academy.

Prvi sklop predavanj v dvorani Kodak sta zaključila Jeanette Liendo, Global Director, Microsoft, Corporate Marketing Group, ki je predstavljala Microsoftovo videnje novega marketinga in vloge družabnih omrežij ter Will Sansom, novinar in svetovalec Contagious Communications.

Vzporedno je v Smaragdni dvorani predaval Micky Denehy, EACA International School, ki je prisotnim podal zanimive napotke, kako uspešneje sodelovati (in zmagovati) na agencijskih natečajih. Koristne napotke o uporabi raznolikih novih medijskih platform ter preoblikovanju vsebin iz tradicionalnih medijev v nove oblike, pa je podal Thomas Schmid, Managing Director and Executive Creative Director, Friendly Fire Creative Services. Tujim in tudi domačim gostom pa je bilo zanimivo predavanje Matjaža Keka, UVK in Andreja Pope, Formitas BBDO Ketchum, ki sta predstavila obsežen projekta komuniciranja blagovne znamke I Feel Slovenia. Uporabo spletnih omrežij in kako preoblikovati vsebine za uporabnike novih medijev pa nam je s svojim videnjem predstavil Krešimir Macan, direktor in starejši svetovalec hrvaške agencije za digitalno komuniciranje Manjgura. Zadnje vzporedno predavanje je pripadalo Orly Seagull, Marcom Innovation Consultant, SIT.

Zanimiv in pester program, oblikovan po rdeči niti festivala Nova Evropa, nova miselnost bo v štirih festivalskih dnevih ponudil 30 predavanj, 4 panele in 5 delavnic, na katerih bomo poslušali preko 50 strokovnjakov kreativne industrije.

Razstava natečaja Piran Portorož Poster Award
Do sobote, 8. oktobra, bo Tartinijev trg v Piranu krasila razstava 24 finalistov neuradnega Off Drum dela tekme Piran Portorož Poster Award. Zmagovalec Off Drum tekme bo znan v soboto na večerni Gala podelitvi nagrad.

Spoznavni večer na Zlatem bobnu
Prva zabava namenjena druženju starih znancev in spoznavanju novih obrazov Zlatega bobna je potekala na terasi Aurore v Grand Hotelu Bernardin. Lovro Ravbar je na saksofonu ob spremstvu DJ Maja poskrbel za živahno vzdušje, ki se je ob elektronskih ritmih nadaljevalo pozno še vrsto ur.

Dodatne informacije na e-naslovu borut.odlazek@goldendrum.com.

Fotografije v galeriji http://www.goldendrum.com/press/photo-galleries-2011/.